Magyar parlamenti delegáció Tunéziában

Jakab Istvánnak a Parlament elnök-helyettesének vezetésével április 19-21 között parlamenti delegáció folytatott tárgyalásokat Tunéziában.

A látogatás fontosságát jelzi, hogy mivel a tunéziai demokratikus választásokat követően térségünkből a magyar parlamenti delegáció volt az első, amelyik felkereste Tunéziát, a küldöttséget több magas rangú állami vezető mellett fogadta Mohamed Beji Caïd Essebsi tunéziai elnök is.

A program kiemelkedő eseményeként a nagyköveti rezidencián tartott fogadáson a magyar delegáció vezetője ünnepélyesen átadta  Zoubeir Chaieb és Khaled Benjemaa vállalkozóknak a Tunéziai – Magyar Üzleti Tanács elnökének és elnökhelyettesének a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje  kitüntetést.

Zoubeir Chaieb az Aetech-solutions Informatikai és Telekommunikációs cég, Khaled Benjemaa a Société d’Automobile cég tulajdonos vezérigazgatói, az utóbbi egyben Magyarország tuniszi tiszteletbeli konzulja.

A Pántos György tuniszi nagykövet által tartott fogadáson a magyar parlamenti delegáción kívül megjelentek a tunéziai politikai, gazdasági, kulturális és társadalmi élet kimagasló képviselői, valamint a Chaieb és Benjemaa család tagjai.

Zoubeir Chaieb külön köszönetet mondott Balogh Sándornak, a Magyar-Tunéziai Üzleti Tanács elnökének és munkatársainak valamint Abderraouf Betbaieb tunéziai és Pántos György magyar nagyköveteknek a munkájukhoz nyújtott magas szintű és folyamatos támogatásért s kérte, hogy ezt a támogatást továbbra is élvezhesse a Tunéziai – Magyar Üzleti Tanács.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez