Botrány Japánban: majmot neveztek el az újszülött hercegnőről

Az angol királyi család kis hercegnőjével egy időben látta meg a napvilágot egy kis makimajom Japánban, az egyik állatkertben. A látogatók a Charlotte nevet adták neki, miután megtudták, hogy ezt a nevet kapta az ifjú hölgy is Londonban. Rögtön felháborodott levelek és e-mailek árasztották el az állatkertet.

A látogatókra bízta a névadást a Vadmajom Park a Takaszaki hegyen Japánban. Sokféle név felbukkant, de amikor kiderült, hogy a kis brit hercegnő neve Charlotte lett, elsöprő többséggel ez győzött a népszavazáson. Be is számoltak a hírről a bulvárlapok, és kitört az országos felháborodás: hogy viselheti egy makimajom egy angol királykisasszony nevét?

Japánban igen népszerű az angol királyi família. Vilmos herceg nemrég felkereste a távol-keleti szigetországot, és valóságos mánia tört ki a japán hölgyek körében, hogy a közelébe kerülhessenek. Azért imádja a japán közvélemény és a bulvársajtó az angol királyi házat, mert sok érdekes dolgot lehet róluk olvasni és hallani, ellentétben a japán császári családdal, melyet szigorú szabályok zárnak el a médiától és a világtól.

Az állatkert vezetői most gondban vannak. A helyi szavazás egyértelműen a Charlotte nevet adta a kis makimajomnak. Az országos közvélemény viszont ezt nem helyesli. Titokban persze a Vadmajom Park vezetői dörzsölik a kezüket: az előrejelzések szerint sokezer japán csakis azért akar elzarándokolni a vadasparkba, hogy láthassa azt a kis makimajmot, akit éppúgy Charlotte-nak hívnak, mint Erzsébet királynő legújabb dédunokáját.

Kép: Emlékbögrék ünneplik a Cambridge-i hercegnő születését. Europress/AFP

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez