Végy egy fehér embert, lehetőleg amcsit, és indulhat a nagy átverés!

Ha nem tudsz eladni egy drága ingatlant, akkor bérelj fehér embereket a bemutatóra, és a kínaiak megveszik a túlértékelt lakást vagy házat!- így magyarázta a helyzetet egy ingatlanos a New York Times tudósítójának Kína elmaradottabb nyugati részén.

Luxus ingatlanok ezrei állnak üresen Kínában, ahol a vállalkozók mindent megpróbálnak, hogy eladják a meglehetősen túlértékelt házakat vagy lakásokat. Ekkor kerülnek a képbe a külföldiek. Főként akkor, hogyha fehérek és amerikainak látszanak. A könnyen átverhető vidéki vevőknek úgy prezentálják őket, mint valamiféle amerikai hírességeket, akik a környéken keresnek luxus ingatlant. Erre a helyi vásárlók is úgy érzik: nekik is kell az a ház vagy lakás! Sok nagy üzletet kötöttek így az ingatlanosok Kína elmaradottabb vidékein. Tudják ezt a felbérelt fehérek is. Ezért sok pénzt kérnek. Ha nincs pénzed, akkor vegyél fekete amerikait! Az sokkal olcsóbb!- magyarázza az ingatlanos a New York Times tudósítójának. Az afrikai feketék presztízse nem túl nagy, de ha valaki el tudja játszani az amerikai nagymenőt, akkor nyert ügye van.

Kínában óriási ingatlanbuborék van kialakulóban: lakatlan szellemvárosok épültek az utóbbi években. Ezeket csak pénz befektetés céljából építették. Ahhoz, hogy pénzt hozzanak, el kell adni őket. Ebben jelentenek felülmúlhatatlan segítséget az élelmes ingatlanvállalkozóknak a külföldiek. Persze csak az elmaradottabb vidékeken. Sanghajban 1949 előtt külön angol, amerikai és francia városrész volt. Ott nem elég, ha megjelenik egy fehér ember szivarral a szájában és három mondatot mond angolul. Dehát Sanghajban különben is el lehet adni a méregdrága lakásokat. Vidéken viszont jó pénzt adnak a külföldinek, ha eljátssza a pénzes amerikait, hogy így csalják lépre a gyanútlan vidéki vevőt a Mennyei birodalom elmaradott részein.

Fotó: gettyimages

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez