Halálos falomlás és ítéletidő Nairobiban

Legkevesebb kilenc ember vesztette életét, amikor leomlott egy mecsetet körülvevő fal a kenyai főváros egyik nyomornegyedében. A tragédiát a heves esőzések idézték elő.

A kenyai katasztrófavédelem emberei jelenleg is túlélők után kutatnak a Murkuru nyomornegyedben. A fal egyik oldalán ugyanis kunyhók álltak, amelyeket maga alá temetett a törmelék. A hatóságok jelezték, hogy eddig kilenc ember holttestét találták meg a romok alatt, és nagy valószínűséggel az áldozatok száma növekedni fog, mivel a helyszín rendkívül sűrűn lakott. A hatóságok közben felszólították a mecset tulajdonosát, hogy a még álló falrészeket azonnal bontsa le, egy újabb szerencsétlenséget elkerülendő. A tragédiát a heves esőzések idézték elő: meglazították a fal alapját, ami végül omláshoz vezetett.

A szélsőséges időjárás egyébként országszerte komoly károkat eredményezett. A rengeteg csapadék több helyen áradásokat okozott és utakat mosott el. A legfrissebb információk szerint két ember megfulladt Nairobiban, amikor kunyhójukat elmosta az ár. Az ország északkeleti részén is súlyos a helyzet, ott több ezren kényszerültek arra, hogy elhagyják otthonaikat. Jariajira településen körülbelül ezer embert kellett kitelepíteni a súlyos áradás miatt. Többségük helyi nomád pásztor volt, háziállataik nagy részét is elveszítették.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez