Véres ige – Terroristák prédikáltak egy kenyai mecsetben

A szomáliai radikális iszlamista al Shabab fegyveresei rövid időre megszálltak egy észak-kenyai mecsetet, ahol éppen imára gyülekeztek az emberek. Vérontásra most nem került sor, de az összegyűltek ereiben megfagyott a vér, amikor meglátták az al Shabab harcosait.

Két órán keresztül prédikáltak az al Shabab terrorszervezet emberei Hulugho településen Garissa megyében, ahol nemrég 148 diákot mészároltak le a helyi egyetemen. A terroristák, miután elmondták, amit akartak, elhagyták a mecsetet és nyomtalanul eltűntek a közeli erődben. Mire a rendőrség kiért a helyszínre, a terroristáknak már nyoma veszett.

Egy helyi lakos elmondta, hogy az al Shabab emberi azt mondták nekik a mecsetben, hogy egyedül a kenyai kormánnyal vannak problémáik és támadásaikkal rendszerint őket veszik célba. A hithű kenyai muszlimokkal pedig semmi bajuk sincsen, nem akarják bántani őket.

Közben a helyi rendőrség parancsnoka a The Standardnak azt mondta, hogy körülbelül 25 al Shabab harcos bukkant fel a településen. Egyes információk szerint a terroristákat Mohamad Kuno küldte, akit a kenyai hatóságok azzal vádolnak, hogy ő tervelte ki a Garissa Egyetemen végrehajtott tragikus mészárlást, amelyben 148 főként diák vesztette életét. A kenyai rendőrség a mecsetfoglalás után lezárta helyszínt és több útvonalon ellenőrzőpontokat állított fel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez