Autókat röpített a háztetőkre a tornádó Mexikóban: 19 halott

Tizenkilenc halálos áldozatot követelt a tornádó Ciudad Acuña városban, az amerikai határ mentén. A határvárost hajnali 6,40 órakor érte el a vihar.

A tornádó házakat rongált meg és tett lakhatatlanná, autókat ragadott el és emberi életeteket követelt: az áldozatok között hatan idősek és hárman kisgyerekek voltak. A szélvihar a mexikói Coahuila állammal szomszédos, határ túl oldalán lévő Texasban is károkat és három halálos áldozatot okozott. Mivel az összedőlt házak alatt nem tudni, hogy vannak-e emberek, az áldozatok száma nem végleges.

ciudad acuna2

,,Vannak olyan autók, amelyeket felröpített a szél a házak tetéje, az utcán is gyilkolt a szélvész, teljes a káosz” – nyilatkozta a helyzetről Víctor Zamora, a helyi kormányzat egyik tagja.

Evaristo Pérez,  Ciudad Acuña polgármestere szerint az áldozatok többsége nem otthon volt, hanem a szabadban: hat másodperc alatt nagy károkat és komoly tragédiákat okozott a szél a városban. Számos teljesen összedőlt és lakhatatlanná vált ház van a városban, vannak eltűnt emberek, nagyméretű kamionok, melyek ráesteka  házakra – tette hozzá. Az országúton közlekedő autókat több métert röpítette el a szél – sofőrjeik és utasaik között  van a legtöbb halálos áldozat.

150525183627_sp_tornado_in_mexico_624x351_gobiernodecoahuila

A város térségében gyakran fordulnak elő szokatlan időjárási jelenségek, de az elmúlt években mégis ez volt a legerősebb szélvihar, ami elérte a várost.  A mexikói hadsereg alakulatai segítenek a romok közé szorultak mentésében, Enrique Peña Nieto államfő pedig a támogatásáról biztosította Coachilla állam vezetését.

150525183431_sp_tornado_in_mexico_624x351_gobiernodecoahuila

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez