Busás kártérítést kapott egy teherbe esett nő

A bíróság 48 ezer dollár kártérítés kifizetésére kötelezett egy magánkórházat, miután az egyik páciensűk terhes lett azután, hogy implantációs fogamzásgátló beavatkozáson esett át a kórházban.

A magát megnevezni nem kívánó kenyai hölgy elmondta, hogy férjével döntöttek a beavatkozásról, mert már van két gyermekük és egy harmadikat már nem tudnának ellátni. A hölgy elmondta, hogy az orvosok azt mondták neki, hogy a beavatkozással három évig garantáltan nem fog teherbe esseni. Egy évvel rá azonban a nő ismét teherbe esett és bírósághoz fordult kártérítésért.

A kenyai hölgy elmondta, hogy teljesen „összeomlott” és lelkileg nagyon megviselte a terhesség. Ráadásul férjével is megromlott a viszonya, aki azzal vádolta meg őt, hogy hazudott neki az orvosi beavatkozástól és biztosan megcsalta őt egy másik férfival, ezért esett teherbe.

A bíróság az ügy kivizsgálása során arra a következtetésre jutott, hogy az Aga Khan kórház súlyos gondatlansága és hanyagsága miatt nem volt sikeres a fogamzásgátló beavatkozás, ezért a kórházat elmarasztalták és 48 ezer dollár kártérítés kifizetésére kötelezte a bíróság. Az ítélet értelmében a kórháznak 5000 dollár kártérítési összeget kell mielőbb átutalnia a kenyai nőnek és gyermektartás, illetve a felnevelés céljából pedig 18 éven át minden hónapban 200 dollárt kell átutalniuk a nő számlájára. A bíróság jelezte, hogy a kártérítés megítélésekor figyelembe vették az évről évre emelkedő árakat és inflációt is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez