Nyolc napon át hánykolódtak a tengeren – Túlélték

Verdeső hullámok között küzdött a túlélésért nyolc napon át az az öt halász Indiában, akiknek csónakja felborult. Saját vizeletüket itták, és nyers halat ettek, mielőtt rájuk találtak Machilipatnam partjainál, Indiában.

Az öt, halottnak hitt halászt vasárnap találták meg a tengeren. Május 22-én 5 testvér -23 és 32 év közöttiek- egy 9 méter hosszú üvegszálas csónakban indult el a tengerre halászni, a Kasimedu kikötőből. Késő este, mikor kb. 20 kilométerre voltak a parttól, az egyik férfi úgy döntött elég halat fogtak, így elindultak haza. A katasztrófa ekkor történt.

“A tenger morajlani kezdett, majd egy hatalmas hullám fellökte a hajónkat, ami aztán felborult. A víz mindent elmosott, mi pedig 5-en a felfordult csónakba kapaszkodtunk, és felmásztunk rá. Azt sem tudtuk hova sodródunk, de kitartottunk”- mondta egyikük megkönnyebbült arccal vasárnap, egy csónakban ülve a kikötöben.

Ahogy teltek a napok, a halászok egyre jobban kiszáraztak ahogy hánykolódtak a tengeren.

“Vizeletet ittunk. Nem volt más választásunk”- emlékezett egyikük. A halászok, akik amúgy soha nem fogyasztottak nyers halat, kénytelenek voltak azt enni. “Néhány nap múlva vörös lett a vizeletünk”- tette hozzá.

Mivel a csónak folyamatosan hánykolódott a hullámokon, egyikük sem tudott aludni. “Még most sem tudom lehunyni a szemem. Még mindig a tenger hatása alatt vagyunk”- mondta egy másik halász.

Mindegyikük azt mondta: eldöntötték, hogy együtt halnak meg. “Persze, ha valamelyikünk meghalt volna, biztos, hogy kannibálokká válunk”- tette hozzá egy másik.

Odahaza a családtagok a helyi templomban imádkoztak értük. “Egész héten csak vízen és teán éltem”- mondta az édesanyjuk.

“A csónak nagyon drága volt, és azzal kerestük a kenyerünket”- mondták a szerencsétlenül járt halászok.

A férfiak egyébként rendületlenül tűrték a megpróbáltatásokat. Testük fáradt volt, és a hatalmas hullámok miatt a víz folyton a csónak oldalához csapta őket, amitől rengeteg helyen megsérültek. Mindezek ellenére azt mondták: készek visszatérni a tengerre.

(A kép illusztráció)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez