Napi két-három kávé radikálisan csökkenti az erekciós gondokat

42%-al kisebb azoknak a férfiaknak az ilyen jellegű gondja, akik 85-170 milligramm koffeint fogyasztanak naponta – állapította meg egy houstoni egyetem kutató csoportja. A kávé mindenkin segít kivéve a cukorbetegeket, akik állandóan szembesülnek az impotencia problémáival.

Ha még több kávét iszunk az sem gond bár kissé csökken a kedvező hatás: már csak 39%-al kisebb az erekciós problémák jelentkezése azokhoz képest akik egyáltalán nem fogyasztanak koffeint. Az erekciós problémák elsősorban kor függőek – ezt erősítette meg a Texas Health Center /Houston/ kutatása. Körülbelül 30 millió amerikai férfinek van ilyen gondja. A negyven éves generáció 40%-a küzd ilyen problémával, a 70 évesnek már a 70%-a. A felmérés szerint a kávé mindenkinek használ, mert tágítja a véredényeket a nemi szervben. Vonatkozik ez a túlsúlyosakra és a magas vérnyomásban szenvedőkre is.
Az egyetlen kínos kivételt a diabétesz jelenti. Ez nem igazán meglepő – mondta Lopez doktor a felmérés vezetője. Közismert ugyanis, hogy az impotencia egyik legfőbb kiváltó oka épp a cukorbetegség. Koffein nemcsak a kávéban van hanem az energiaitalokban is. Azok is használnak erekciós gondok ellen? Lehet, de túlságosan nagy a kockázat – hangsúlyozza Lopez doktor, aki mindenképp azt ajánlja: ne igyunk energiaitalokat. Nem tudjuk ugyanis pontosan, hogy mi van bennük. Akár rákkeltő anyagok is lehetnek. Így marad a kávé, melyből két-három pohár naponta hatékony az erekciós problémák ellen a texasi kutató csoport szerint.

Fotó: Freestockphotos

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez