Nemet mondott a műtétre: inkább a végére jár bakancslistájának a fiatal lány

Channan Petrides nemrég tudta meg, hogy nagyjából egy éve maradt élni halálos betegsége miatt. A 22 éves lány úgy döntött: a rizikós műtét helyett inkább kiélvezi maradék idejét.

Petrides egy gyakori genetikai betegségtől, a cisztás fibrózistól szenved. A kór elsősorban a tüdőt és az emésztőrendszert támadja, emiatt a légzés állandó nehézség a beteg számára.

„Olyan, mintha egy zacskót húznának a fejedre, és szívószálon keresztül kapnál levegőt.”

Petrides hat hónapos volt, amikor felállították nála a diagnózist, de csak mostanra romlott le igazán az állapota. Az orvosai körülbelül egy évet jósoltak neki, ha nem fekszik kés alá. A beavatkozás azonban végtelenül rizikós, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy operáció közben meghal, de ha túl is éli, akkor is nagy az esély arra, hogy hamar kilöki a szervezete az új szívet és tüdőt.

„Nem lehet előre tudni, hogy meggyógyítana-e az operáció” – mondta el a lány. – „Ráadásul a műtét után semmit sem tudtam volna megcsinálni a bakancslistámról, mert túl nagy lett volna a fertőzés kockázata.”

B9fuaHyIUAA-gQS

Ez a lista pedig hamar elterjedt az interneten. Eddig sikerült már elmennie egy szafarira, ahol oroszlánt is etetett, utazott helikopterrel és találkozott kedvenc focicsapatával. Gyűjtött pénzt a betegségét kutató és támogató egyesületek támogatására, hőlégballonozott, találkozott pingvinnel és Mark Noble-lel, virális az interneten, és még mást is csinált.  A médiának köszönhetően pedig olyan hírnévre tett szert, amivel óriási segítséget tud nyújtani a betegségben szenvedőknek.

Fotó: Twitter

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez