Öt nap alatt 11 millió dollárnyi fű kelt el Oregonban

Tavaly ismét egy újabb amerikai állam tette fel a kérdést népszavazáson: legális legyen-e a marihuána? Miután elfogadták a törvényt és július elsejétől legálisan lehetett birtokolni a többnyire tiltott növényt, egészen októberig kellett várni, hogy valóban megvásárolhassák az oregoniak.

Ők pedig láthatóan már régóta várták a pillanatot, ugyanis csupán öt nap kellett ahhoz, hogy 11 millió dollárt elköltsenek rá és már az első huszonnégy órás intervallum alatt 3,5 milliót adtak ki rá. Ezek a számok pedig jóval magasabbak, mint például Kolorádóban vagy Washingtonban voltak.

Olyanok is betértek a boltokba, akik évtizedek óta nem nyúltak a fűhöz. Állítólag rengeteg idősebb, 50-60-70 éves vásárló várakozott a tömött sorokban, hogy hosszú évek után újra marihuánát vásároljanak, immár legálisan.

Az óriási keresletnek elsősorban a kínálat volt az oka. Oregon államban ugyanis rengeteg orvosi marihuánát árusító bolt volt korábban is, ezek közül több mint 250 jelentette be, hogy októbertől rekreációs célokra is árulják majd portékájukat.

A kínálatot pedig könnyű volt magasan tartani, ugyanis orvosi marihuána és a feketepiac miatt rengeteget termelt az állam korábban is a növényből.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez