Óriási bukás a FIFA film

United Passions /egyesült szenvedélyek/- ez a FIFA film címe, mely a bemutató hétvégén mindössze 900 dollárt hozott az USA-ban. Egyedül Oroszországban aratott szerény sikert, melyet Sepp Blatter pénzelt és Gérard Depardieu támogatott – nem épp önzetlenül.

A francia sztár játssza a filmben Jules Rimet szerepét. A francia sportvezető a FIFA legendás alakja volt. A világbajnokságon átadott kupát róla nevezték el. Gérard Depardieu őt alakítja, és aktívan lobbizott azért, hogy bemutassák a filmet Cannes-ban. A fesztivál vezetősége természetesen ellenállt pedig akkor még nem is robbant ki a FIFA botrány. De hát Gérard Depardieu korábban zsűrielnök volt Cannes-ban. Addig forszírozta a dolgot míg lett Cannes-ban bemutató – igaz, nem magán a fesztiválon, hanem a strandon. A nagyközönség számára itt olyan filmeket mutatnak be, melyek érdekesek és sikeresek is lehetnek, de a művészi színvonaluk nem üti meg a magas mércét Cannes-ban.

A szaksajtó leszedi a keresztvizet a filmről, mely Sepp Blatter és a FIFA költséges önreklámja. Különösen azon gúnyolódnak, hogy a filmben az 54 éves Tim Roth alakítja a 79 éves Sepp Blattert. Még jó, hogy nem Brad Pitt!- írják gúnyosan a FIFA filmről. Sepp Blatter egyébként szeret fiatalosnak látszani és ezért sok ifjú barátnője volt. A többi között az az orosz Irina Shayk is, aki egy ideig Cristiano Ronaldo barátnője volt.

Az oroszok és személyesen Putyin elnök mindig kiállt Sepp Blatter mellett. Már csak azért is, mert ő intézte el, hogy a következő világbajnokság Oroszországban legyen. Oroszországban 159 ezer dollár volt a film bevétele. Ez nem sok, de nem is olyan tökéletes kudarc mint az USA-ban, ahol a FIFA film a bemutató hetében 900 dollárt kasszírozott.

Kép: Euroress/AFP

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez