116 éves lett a világ legidősebb emberre

Több százan köszönttetők fel születésnapja alkalmából Susannah Mushatt Jones-t, aki 1899.július 6-án lát meg a napvilágot.

A Guiness World Records is hivatalosan bejelentette, hogy a New Yorkban élő 116 éves üknagymama jelenleg a világ legidősebb élő emberre. Ennek tiszteletére pedig egy bekeretezett és hitelesített bizonylatot is át nyújtottak neki ajándékból.   

A 116 éves idősasszony elmondta, hogy aktív életet él annak ellenére, hogy már megvakult és a hallása is sokat romlott. Az újságírók kérdésére pedig elmondta, hogy a hosszúélet titka a „jó alvás”. Susannah büszkén mondta, hogy soha nem ívott és dohányzott, ezért még mindig egészségesnek érzi magát és ennek köszönhető, hogy idős kora ellenére csak két fajta gyógyszert kell rendszeresen szednie.

Susannah Mushatt Jones 1899. július 6-án született Alabamában. Szülei a helyi gyapotültetvényeken dolgoztak és 10 gyermeket neveltek. Az ifjú Susannaj egyébként jó tanuló volt és közép suliba is felvették, de mivel szüleinek nem volt pénze, ezért nem járhatott iskolába. Ezért takarítónőkét kereste a kenyerét, majd később házvezetőként dolgozott.

ac9d4116870efc2f5f02bcae1aeda2f7

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez