Új Colosseum épül Rómában

Az A. S. Roma úgy döntött, hogy új stadiont építtet magának. Nem is akármilyent: Stadio della Roma az örök város ikonikus Colosseumát idézi majd meg.

A 400 millió dolláros beruházás az év végén indul Róma nyugati részén, és a tervek szerint 2018-ban adják át a stadiont. 52 és félezer szurkolóra tervezik, de bővíthető lesz, alkalmanként 60 ezer embert is be tud majd fogadni, ha mondjuk Világkupát vagy Európa Bajnokságot rendeznének ott.

“Nehéz lenne úgy új stadiont álmodni Rómába, hogy ne vennénk figyelembe a Colosseum történelmi jelentőségét és erejét” – mondta az Architectural Digest magazinnak az amerikai tervezőcsapat vezetője, Dan Meis. “Egy ultramodern, fém-üveg épületet terveztünk, amely olyan lebegő szürke mészkő burkolatot kap, amelyet Olaszországnak ugyanarról a vidékéről hozatunk, ahonnét a Colosseum kövei is származnak. Benne lesz Róma monumentalitása és jelentősége, de ugyanakkor elképesztően kortárs és dinamikus is lesz.”

A tervezők abban bíznak, hogy az új stadion új nevezetessége lesz a városnak, amely a világ leghíresebb építményei közül jópárat mondhat magáénak. Például a Colosseumot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez