Képzeljen el egy épületet, amelyik pont úgy néz ki, mint Beyoncé

Hát ennél nagyobb bizonyíték aligha kellhet az énekesnőnek arra, hogy mekkora ikon. Ő inspirálta azt a felhőkarcolót, amelyet Melbourne-ben készülnek felhúzni.

Ezt maga a terveket készítő építészstúdió, az Elenberg Fraser mondja a 68 emeletes épületről. A cég weboldalán az áll, hogy Beyoncé 2013-as sikere, a Ghost határozza meg a felhőkarcoló szerkezetét, azokat a csavart görbületeket, amelyek leginkább egy fekete ruhában táncoló nő csipőjének mozgására emlékeztetnek majd.

b2

A vasalószerű épület deréktájon felfelé szélesedik, újabb és újabb sarkak lebgnek a levegőben. Ám a komplex forma a tervezők szerint nem csak légiesebbé teszi a konstrukciót, a szélellenállása is kitűnő, nem is beszélve arról, hogy kevésbé leng ki így a felhőkarcoló. Azt remélik, hogy mindenki látta a videót, és minden zenekedvelőnek egyből az jut majd róla az eszébe. Szóval így fonódik össze az ének-, tánc- és építőművészet.

A toronyépületben egyébként 660 lakás, 160 szobás szálloda és üzletek lesznek. Most már csak azon kell szurkolnunk, hogy Beyoncé, azaz Bey, és férje, Jay szerezzék meg az egyik penthouse-lakást. Persze a 3 és fél éves Blue Ivy Carter-rel együtt.

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez