Csokival kábít, aztán rabol

Bár az online társkereső szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az otthon biztonságából nézzük meg a potenciális partner profilját, az ilyen oldalak mégis kiváló terepet jelentenek a csalóknak, akik kihasználják a magányos lelkeket.

Adott egy férfi Japánban, aki egy tárkereső oldalon regisztrál, és azt reméli, hogy végre talál magának valakit. A hölgy a profilja alapján igazán tetszetős, fiatal orvostanhallgató. Aztán jön az első találkozás, egy vacsora. Amelyen a lány elkábítja a férfit, majd kirabolja.

A meg nem nevezett férfi 52 éves volt, a lány 23. Miután online elbeszélgettek, a férfi vacsorázni hívta az orvostanhallgatót. Az izakaya éttermek, melyek egyikébe mentek, elég széles palettáját kínálják az alkoholos italoknak, melléjük kis mennyiségű étel is rendelhető. A lány fondorlatos volt, hiszen tudta, hogy Japánban szokás házi készítésű csokoládéval meglepni a férfit, ami Valentin-napon az egyértelmű szimpátia jele, és amiből a férfi rögtön tudja, hogy van esélye. A vacsora közben a lány felkínálta csokoládét.

Egy ilyen esetben jobb, ha azonnal megszólal bennünk a vészcsengő. Ha nincs Valentin-nap, nem annyira divat saját gyártmányú csokit adni, az első randin pedig az ilyen jellegű ajándék elég erős. Harmadszor: ha egy viszonylag idegen ember kínál otthon készített ételt, az már erősen gyanús lehet.

sc-11

Mindezek ellenére a férfi jóízűen elfogyasztotta a csokoládét. Minthogy a lány orvostanhallgató volt, és jól értett a gyógyszerekhez is, egy nagy adag altatót kevert a desszertbe. Miután a szer hatni kezdett, a férfi elájult, a Kohama névre hallgató lány pdig két hitelkártyát is elvett a pénztárcájából.

Ezen kívül 40 ezer jen (kb. 80 ezer forint) készpénzt is ellopott a férfitól – áll a rendőrség jelentésében. Kohamát ugyanis letartóztatták, és ő részlegesen beismerte a bűncselekményt.

„Pénzre volt szükségem. Elismerem, hogy elvettem a kártyákat, de nem tudok semmiféle készpénzről” – mondta.

Mint kiderült, Kohama terve az volt, hogy egyfajta „nyári munka” gyanánt egy sor férfit fog kirabolni hasonló módszerrel. Kevesebb, mint egy hónap alatt ez volt a második alkalom. Az 52 éves áldozat esetében kiderült, hogy a rablás összértéke közel 1 millió jenre (kb. 2,2 millió forint) ugrott, mikor a lány a férfi születési éve alapján kitalálta a kártyák PIN kódját.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez