Hadüzenet a rosszindulatú rajongóknak

Koreában az énekes idoloknak rengeteg rajongójuk van. A fanatikus szerelmes üldözők mellett ott vannak a gyűlölködő, sokszor fenyegető, ócsároló, sőt gyilkos szándékú ellendrukkerek is. Most egy lány hadat üzent nekik.

Sokszor előfordult már, hogy egy-egy dél-koreai idol lemondott a karrierjéről, mert nem bírta az interneten terjedő mocskolódó és rosszindulatú üzeneteket. Sokan menekültek el a popiparból, vagy vitték perre az ügyet. Legutóbb például egy dél-koreai fiúbanda koncertjét Amerikában azért fújták le, mert az interneten valaki egy pisztolyt osztott meg egy üzenettel, miszerint a banda egyik tagja nyugodjon békében. Mindez a koncert előtt került ki, biztonsági okokból a fellépés elmaradt.

Az ilyen jellegű fenyegetések és megjegyzések internetes terjesztése bűncselekménynek számít. Teayeon (26), a nyolctagú Girls ‘Generation csapat tagja azt mondta: saját Instagram oldalán már annyi negatív hozzászólás tűnt fel,  hogy most jogi lépésekkel szeretné megbüntetni a mocskolódó és pletykálkodó „rajongókat”.

„Már ellenőriztem az összes ilyen jellegű internetes hozzászólást” – mondja. „Nagyon régóta bántanak ezek az emberek, ahogy a családomat és a rajongóimat is, mióta 2007-ben debütáltam.”

Tavaly Suzy, a Miss A nevű bandából szintén feljelentett egy 30-as éveiben járó nőt, akit később le is tartóztatott a rendőrség. Ő twitteren tett negatív hozzászólásokat. Többek között azt kívánta, hogy a lány „haljon meg autóbalesetben”. A nő később bevallotta, hogy féltékenységből tette, mert férje rajongott az énekesért.

Seo Ji-soo, a héttagú Lovelyz banda tagja is jelentette a közelmúltban a rendőrségnek a rosszindulatú internetes megjegyzéseket. Az énekest menedzselő  cég, a Woollim Entertainment azóta perre vitte az ügyet.

(fotó:Instagram)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez