725 millió dollárba kerül és nagyobb, mint New York és Los Angeles együtt, mi az?

Ez bizony a világ legnagyobb tanyája, ami összesen valamivel több mint kétezer négyzetkilométeren terül el Texas államban, és most jutányos áron juthatunk hozzá.

A 725 millió dollárt inkább át sem váltjuk forintra, hiszen már így is az érthetetlenül magas pénzösszegek klubjába tartozik. Korábban írtunk arról, hogy Ausztráliában egy nagyjából Magyarország méretű földet lehetett megvenni potom 325 millióért. Akkor még az volt a legnagyobb eladó terület, ám a texasi tanya könnyedén kenterbe veri az apró ausztrál sivatagdarabot.

5299

Ezért a feltehetőleg több járművet is megtöltő összegért azonban valami igazán különlegeset kapunk. Először is maga a tanya, két különálló, fő komplexum, 120 négyzetkilométernyi megmunkált föld, többezer marha, rengeteg ló és nagyjából 1200 darab olajkút. A legizgalmasabban azonban mégis az, hogy a maradék többezer négyzetkilométeren felfedezetlen területek találhatók.

A tanya a Waggoner család tulajdona, és csak azért került most eladásra, mert évtizedekig tartott a családtagok közötti civakodás, hogy pontosan mit kezdjenek vele.

5616

Amennyiben esetleg érdekli a dolog, akkor érdemes gyorsan ajánlatot tenni, ugyanis már nagyjából 600-an jelentkeztek. Persze nem mindegyikük felelne meg, körülbelül egy tucat vásárlóra szűkítették le a kört. Az eladó fontosnak tartja, hogy olyan valaki vegye meg a tanyát, aki nem akarja majd feldarabolni azt, megtartja az ott dolgozókat (akik közül a legtöbben már generációk óta állnak szolgálatban) és a profittermelés helyett elsősorban a hagyományőrzésre helyezné a hangsúlyt.

Fotók: Courtesy Waggoner Estate

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez