Lett halkonzervek importját tiltotta meg Moszkva

Egy nappal ennek előtte a vágott virág importját állította le Hollandiából. Konzervügyben az illetékes orosz hatóság a fogyasztóvédelmi előírások megsértésére hivatkozva döntött, a virágokon állati vagy gombás eredetű fertőzést találtak.

Az orosz Állategészségügyi és Növényvédelmi Szövetségi Szolgálat (Rosszelhoznadzor) kedden azt közölte, hogy öt lett vállalat halkonzervjeinek a behozatalát tiltja meg augusztus 1-jétől. Az illetékes orosz hatóság a fogyasztóvédelmi előírások megsértésére hivatkozva döntött az import leállításáról. Azt kifogásolta például, hogy a halkonzerveken tévesen tüntették fel a nettó súlyt, valamint az élelmiszertermékek energiatartalmát. A Rosszelhoznadzor afelől is intézkedett, hogy az öt cég termékeit levegyék a boltok polcairól, ne forgalmazzák őket.

Ugyancsak a Rosszelhoznadzor hétfőn bejelentette, hogy megtiltotta a vágott virág importját Hollandiából növény-egészségügyi szempontokat figyelembe véve. Az intézkedés kizárólag a Hollandiában nevelt virágokra vonatkozik. A Rosszelhoznadzor közlése szerint az elmúlt három hónapban 324 tételnyi, az Európai Unióból származó vágott virágon mutattak ki állati vagy gombás eredetű fertőzést. A minták 58 százaléka Hollandiából származott.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez