Szent háború a játszóterek ellen

Bezárta a játszótereket a szíriai Deir Ezzor tartomány egyik városában az Iszlám Állam. Azért, hogy a gyermekeiket hintázni hozó nők és férfiak ne keveredhessenek egymással.

Az eset Majadín városában történt – tudta meg az AFP hírügynökség a londoni székhelyű szíriai megfigyelő szervezettől,  a Syrian Observatory for Human Rights-tól.  Az indoklás az volt, hogy a két nem képviselői ne találkozhassanak egymással, ha játszani viszik a gyerekeiket. Az iszlám általuk használt, legszigorúbb értelmezése szerint az egymással rokoni kapcsolatban nem álló férfiak és nők nem érintkezhetnek egymással, hacsak nem házasok.

Az ISIS erkölcsrendőrségének, a Heszbah-nak az emberei már a múltheti iszlám ünnep első napjától járőröztek a város játszóterein, az viszont nem világos, hogy vittek-e be a rendelkezés megsértéséért bárkit is. Azért mindazonáltal többeket is őrizetbe vettek, mert nem tartották “illendőnek” az öltözéküket.

Rakkában viszont, az Iszlám Állam szíriai “fővárosában” a londoni szervezet szerint három nőt vettek őrizetbe a játszótereken, mert férfi kísérő nélkül mutatkoztak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez