Hatalmas gázrobbanás döntött romba egy házat Rio de Janeiróban

Gázszivárgás okozhatta azt a robbanást, amely nyolc embert megsebesítve romba döntött egy kétszintes épületet Rio de Janeiro központjában.

A város északi részén fekvő Sao Cristovao negyedet helyi idő szerint hajnali háromkor rázta meg a detonáció, amely nyomán az érintett épület felső emelete a földszinten működő két étteremre és egy gyógyszertárra omlott.

A romok közül a tűzoltók nyolc sebesültet, köztük kisgyereket mentettek ki, akiket a Souza Aguiar kórházba szállítottak. A hatóságok jelentései szerint több sérült állapota is válságos. A vizsgálatok előzetes eredményei szerint a robbanást az egyik étterem konyhájában nem megfelelően tárolt gázpalackok okozhatták.

A nagy erejű detonáció a gyógyszertár és az éttermek mellett tizenegy kisebb lakást is elpusztított, valamint közel 40 környékbeli ingatlanban okozott károkat, mintegy 100 méteres körben. A helyiek szerint a robbanást még két kilométer távolságból is érezni lehetett.

A tűzoltók órákig keresték a túlélőket a füstölgő romok és aktív tűzfészkek között, a Sao Cristovao negyed pedig órákra gázszolgáltatás nélkül maradt.

Eduardo Paes, Río de Janeiro polgármestere a helyszínre érkezve “megdöbbentőnek” nevezte a pusztítást, amely kormos téglák és meggörbült vasak halmazává redukálta a kétszintes belvárosi épületet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez