Extra nagy gumicsónak féláron – menekült-kiadásban

A BoatsToGo nevű floridai cég már húsz éve rendületlenül gyártja a különböző csónakokat mind az amerikai, mind a nemzetközi piacra. Legújabb modellje az akciósan 1600 dolláros gumicsónak, amely a „menekült-kiadás” elnevezést kapta.

Ha nem volna világos, hogy mitől „menekült-kiadás” egy gumicsónak, a leírásból hamar kiderül. Először is különösen gyorsan felfújható, így akár „az éj leple alatt” is pillanatok alatt útrakész állapotba hozható, sőt még akkor sem adja meg magát, ha esetleg „a kapacitásánál több utas utazik rajta”.

Nem kell azonban zavarba jönnünk, ha esetleg nem „háború sújtotta bevándorlókat akarunk beleülteni Szíriából vagy Irakból”, hiszen emellett “horgászáshoz vagy hétvégi kiruccanásokhoz is remek választás”. Ráadásul két év garanciát is vállal rá a gyártó, persze ez a késsel ejtett vágásokra nem vonatkozik.

Alapvetően fekete vagy sötétszürke változatban juthatunk hozzá, illetve ha pontosak akarunk lenni, akkor a BoatsToGo oldalán írt „Hello Németország”-szürke az egyik alternatíva a fekete mellett.

menekültcsónak2

Két nappal ezelőtt írtunk arról, hogy újabb negyven menekült veszett a Földközi-tengerbe, azelőtt pedig arról, hogy majdnem 50 ezren értek partot egy hét alatt a görög szigetek valamelyikén. Kérdés, hogy a vízbe fulladtak még életben maradt családtagjai is ugyanannyira örülnének-e a „menekült-kiadásos” gumicsónaknak, mint a BoatsToGo végtelenül kreatív marketingesei.

Fotó: boatstogo.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez