A világ legmagasabb felhőkarcolóját álmodták meg Irakban

A tervek szerint a hatalmas épület 963 méter magas lenne, vagyis messze túlszárnyalná a világ jelenleg legmagasabb felhőkarcolóját, a 828 méteres Burdzs Kalifát Dubajban.

The Bride, vagyis a menyasszony – ezt a nevet kapta az AMBS építészeti iroda által tervezett hatalmas felhőkarcoló, amelyet az iraki Bászrában fognak hamarosan felépíteni. A szuper magas monstrum ráadásul önellátó lesz energia terén, amit hatalmas napelemek fognak majd szolgáltatni. Az épületben természetesen bevásárló- és szórakoztató központokat is kialakítanak. Irodák és üzletek mellett szállodát és lakásokat is terveznek.

sdsdsd0

Azért esett a választás Bászrára, mert jelenleg az a világ egyik legdinamikusabban fejlődő  gazdasági és kereskedelmi központja. Köszönhető az itt kitermelt rengeteg olajnak. Bászra kormányzóság ráadásul a legnyugodtabb és kiegyensúlyozottabb területe az országnak. Vallási feszültségek nincsenek, az üzleti élet dübörög, és politikai feszültségektől is mentes. Ráadásul itt található Irak legfontosabb kikötője is, ami komoly stratégiai előnyt jelent, és kaput a külvilág felé.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez