Az oroszok 48 óra alatt 472 célpontra mértek csapást Szíriában (videóval)

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője Igor Konasenkov büszkén számolt be arról, hogy mekkora veszteségeket okoztak a Szíriában működő terrorszervezeteknek. Az orosz vadászbombázók ugyanis folyamatosan támadjak a radikális iszlamisták állásait, különösen az Iszlám Államét.

Éjjel-nappal megállás nélkül bombázzák a terroristákat az orosz vadászbombázók. 48 óra leforgása alatt az orosz gépek 141 bevetést hajtottak végre, 472 terrorista célpont ellen – mondta Igor Konasenkov szóvivő.

A legnagyobb pusztítást Dajr ez-Zaur, Rakka és Aleppó tartományokban hajtották végre az orosz vadászgépek és bombázók. Aleppó város közelében egy terrorista főhadiszállást is sikerült a földdel egyenlővé tenniük. Rakkától délnyugatra, körülbelül 15 kilométerrel egy olajtárolót és egy olajfinomítót is elpusztítottak. Emellett sikerült teljesen megsemmisíteniük egy nyersolajat szállító konvojt is. A célpontok döntő többsége az Iszlám Államhoz tartozott, a bevetések jelentős részét Szu-34-esek hajtották végre.

A terrorista szervezetek az egyre nagyobb nyomás miatt sorra hagyják el harcálláspontjaikat. Az ellenség „szervezetlenné” vált és egyre mélyebben nyomul a vissza az általa megszállt területekre, hogy rendezze sorait – mondta az orosz védelmi minisztérium szóvivője, aki megjegyezte, hogy egyre több terrorista veti le egyenruháját, rangjelzését és szervezetének címerét, hogy el tudjon vegyülni a civilek között.

Oroszország szeptember utolsó napján lépett be a szíriai konfliktusba. Az elmúlt öt napban pedig több mint 1000 üzemanyag-szállító tartálykocsit semmisített meg, amelyek nyersolajt vittek az észak-iraki finomítókhoz. Az Iszlám Állam fő bevételi forrása elsősorban az általa ellenőrzött mezőkön kitermelt és feketén eladott kőolaj.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez