Pink a gyermekéhezés felszámolásáért

Pink amerikai popsztárt az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) nagykövetének nevezte ki hétfőn. Az előadót, eredeti nevén Alecia Moore-t, a U.S. Fund for UNICEF által életre hívott UNICEF Kid Power elnevezésű kezdeményezés nemzetközi szóvivőjeként harcol a gyermekéhezés ellen.

A program – melybe gyerekek, iskolák, családok jelentkezését várják – abból áll, hogy egy speciális karkötő és a hozzá tartozó alkalmazás révén a résztvevők pontokat tudnak gyűjteni, amelyekért cserébe az UNICEF partnerei biztosítják a pénzt ahhoz, hogy a szervezet gyógyhatású élelemcsomagot juttasson el világszerte a rászoruló gyerekeknek. A fiatalok testmozgással, napi célkitűzéseik teljesítésével tudnak pontokat gyűjteni.

Pink, aki maga is egy négyéves kislány édesanyja, nemrég Haitin járt és az ottani élményei megerősítették az UNICEF-fel való közös munka iránti elkötelezettségében. “Láttam, ahogy az édesanyák megtanulták, miként etessék a gyermekeiket ezzel a tápszerrel” – mondta az énekes egy telefonos interjúban. Hozzátette: “egy héten belül látható volt a különbség a gyerekeken, szinte visszahozta őket az életbe ez a tápszer. Elképesztő volt”.

A Kid Power-alkalmazás révén a fiatalok megismerkedhetnek az általuk támogatott országok kultúrájával is.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez