Megnyílt a Hitler 2 ruházati bolt

Gáza belvárosában, a bevásárlóutcában, alig pár hónappal az első után megnyílt a második Hitler butik is, a próbababák pedig kést hordanak a kezükben.

A képeket egy a Hamaszhoz közel álló Facebook oldalra töltötték fel  az első boltról még november elején, ezt követte a hónap végén a nagy sikerre való tekintettel a második bolt. Bár a képek ott már nem elérhetők, az interneten virálisan terjednek. A késes modellek egyértelműen az Izraelben az utóbbi hónapokban terjedő erőszakhullámra utalnak, amelyet Gázában egyértelműen támogat a Hamasz vezetése.

Így ez az eset láthatóan egészen más, mint az Indiában, Indonéziában egyszer-másszor megjelenő Hitler boltok, és náci kávézók története. ott a távolság, és az ismeretlenség miatt egyszerűen a névadás nem célzatos. Az indonéz SS kávézó tulajdonosa “valami érdekes európai témát” keresett, a az indiai bolttulajdonos pedig annyit tudott Hitlerről, hogy “szigorú ember volt, és nem szerette az angolokat”.  Itt viszont a névnek egyértelmű Izrael-ellenes üzenete van.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez