Szavazni mertél? Megöllek!

Ezt mondhatta az a fiatal férfi a nővérének, aki a héten lőtte agyon a nőt, azért, mert a tilalma ellenére elment szavazni. A dolog Pakisztánban történt, a helyhatósági választásokon. A politika a férfiak dolga arrafelé.

A 20 éves férfi megtiltotta 32 éves nővérének, hogy voksoljon a helyhatósági választásokon. A nő mégis elment, ezért lelőtte. Az eset alig 25 kilométerre történt a fővárostól, Iszlamabadtól, egy Taxila nevű városban.

A férfi, Danish Ali azonnal lőtt a pisztolyával, amint nővére hazaért a szavazásról, a nő azonnal meghalt – közölték a rendőrök. A gyilkos elmenekült, a rendőrök még keresik.

A nők részvétele a választásokon nagyon gyenge Pakisztán konzervatív vidékein, ahol még mindig patriarchális viszonyok uralkodnak. Vagyis a család férfitagjai mondják meg, hogy mit szabad és mit nem a nőknek. Az engedetlenségért büntetés jár.

Voksolásért ugyanakkor ritkán ölnek arrafelé is. Mindazonáltal pakisztáni nők százai halnak meg évente családon belüli erőszak következtében, vagy “becsületgyilkosságok” áldozataként.

Az Aurat Alapítvány szerint, amely a nők életét próbálja jobbá tenni Pakisztánban, 2008 óta több mint 3 ezer nőt öltek meg férfi hozzátartozói az országban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez