Máris tovább tárgyal az ugandai kormány magyar cégek képviselőivel

Az Ugandai Kereskedelmi és Ipari Minisztérium meghívását személyesen adta át Julius B. Onen főtitkár Lukács Balázsnak, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) ugandai vezetőjének azzal a céllal, hogy közvetítse ki azt a 2015 november 12-17 között megrendezett „Ugandai-Magyar Üzleti Fórumon” résztvevő delegációban részt vett mezőgazdasági szolgáltató és beszállító cég képviselőjének és magyar ipari tervező együttműködő partnereinek.

A mezőgazdaság szerepe talán a legfontosabb az ugandai fejlesztésekben, és az esetleges magyar együttműködési lehetőségek sorában, amelyekről Seszták Miklós, Magyarország fejlesztési minisztere és Amelia Anne Kyambadde, Uganda kereskedelmi és ipari miniszter-asszonya tárgyaltak Kampalában.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy a HTCC kampalai közreműködésével a német Petkus Technologie Gmbh képviselője és a magyar Ferroplan Kft. szakemberei Ugandában jártak és tanulmányterveket, technológiai terveket és konkrét ajánlásokat készítettek az ország mezőgazdasági tárolókapacitásának és terménykezelésének fejlesztései számára. A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ képviselői kitartó közbenjárásának és a résztvevő szakemberek áldozatos munkájának köszönhetően a munka nem állt meg, és az Afrikában is nehezen haladó és döntő kormányzati bürokrácia végre készen áll a végleges egyeztetésekre. Ebben hatalmas szerepe volt a HTCC által szervezett üzleti delegációnak, amelyet most először vezetett a magyar kormány képviselője a kelet-afrikai Ugandába.

A meghívás eredményeképpen Gergely Sándor (Petkus-Közép-Európa Kft./Cégvezető), Szalontai László (Ferroplan Kft./gépész tervező), Márton Marcell (Inagro Kft./ügyvezető igazgató) Ugandába utazott, és további tárgyalásokat, egyeztetéseket folytat az ugandai kormány delegált szakértőivel.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez