Új zsebtolvaj-trükk: lehánynak, aztán lenyúlnak

Abu Dhabiban új tolvajtrükkre figyelmeztet a rendőrség. Lehányják a kiszemelt áldozat ruháját, majd tisztogatás ürügyén, sűrű bocsánatkérések közepette zsebelik ki őket.

Legutóbb egy bangladeshi férfi esett áldozatául az új tolvaj-módinak. 10 000 dirhamot, nagyjából 780 ezer forintot vett ki egy ATM-ből, és amikor ellépett az automatától, valaki rárókázott. Érthető módon minden figyelmét arra fordította, hogy megszabaduljon a ruháját borító trutyitól, és csak akkor vette észre, hogy kizsebelték, amikor a tolvaj már eltűnt a színről – mesélte a Gulf News portálnak a városi rendőrkapitány.

Aki szerint korábban más divat járta: akkor a tolvajok azzal léptek oda a gyanútlan banki ügyfelekhez, akik már beültek a volán mögé, hogy olaj szivárog a kocsijukból. Az áldozat kiszállt, hogy megnézze, pontosan mi is a gond, és amig a nem létező probléma forrását próbálta megszemlélni, értékei el is tűntek az autóból.

A hatóságok most arra figyelmeztetnek, hogy a károsultak egyből riasszák a rend őreit, és mindenki jelezze, ha gyanús alakokat lát őgyelegni az ATM-ek és a bankfiókok körül. Állítólag nem nehéz kiszúrni őket: mielőtt akcióba lépnek, figyelik kiszemelt áldozatukat.

Közben azért a rendőrség is segít a megelőzésben: füzetecskéket nyomtat, abban mondja el az embereknek, hogyan vigyázhatnak frissen felvett pénzükre. Például azt tanácsolja, hogy a készpénzt, a laptopot, a telefont ne hagyjuk elől a kocsiban, mint ahogy általában semmit sem. És miután hozzájutottunk a bankjgyekhez, haladéktalanul rejtsük őket a ruhánk alá. Mindez az Emírségeken kívül is jó eséllyel működik. De hogy a lehányt ruhadarabokkal mi legyen, arra nem tér ki a kézikönyv.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez