Már a tojás sem az igazi…

Nem ismeretlen a kínai hamisítás itthon sem. Piacokon vagy esetleg az interneten találkozhattunk már a kaidas vagy a Cnanel remek portékáival, esetleg kóstoltunk már egy pohár jéghideg Heimekemet. Mosta azonban valami egészen durva hamisítás történt.

Az országban rengeteg helyen megjelentek a hamis tojást kínáló árusok. Ezeket a tojásokat nem tyúkok tojják, hanem koszos kis lakásokban készítik el őket.

A végeredmény azonban kísértetiesen hasonlít egy igazi tojásra. Persze ha odafigyelünk meg tudjuk különböztetni őket egymástól, de sokan nem túl alaposak. Nem is beszélve arról, hogy az áruk töredéke is lehet egy normális tojásnak. A nagy mennyiségben való előállítás ugyanis jóval olcsóbb mint tyúkokat tartani.

A történet azonban egyáltalán nem új keletű. 2008-ban óriási botrány lett abból, amikor nagy mennyiségben került a piacokra egy tejpor, mely háromszázezer újszülöttnek okozott egészségügyi problémákat. Több mint ötvenezren kórházba is kerültek, a kínai kormány szerint pedig hatan meghaltak, de ez a számadat elég megbízhatatlan.

A tej és a tojás mellett a többi étel sem ússza meg. Itt például a kínai saláta elkészítését láthatjuk:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez