Három tonna kokaint szállított az összetákolt tengeralattjáró legénysége

Ekuádor és Kolumbia drogellenes ügynökei is figyelemmel kísérték azt az úszó járművet, amely – szavaik szerint – úgy nézett ki, mint egy házilag összebütykölt szerkezet, ami részben képes lemerülni a víz alá.

A három tonna kokaint szállító tengeralattjárót a Galapagos-szigetek közelében tartóztatták fel az ekuádori tengerészeti hatóságok. Az esetről José Serrano ekuádori belügyminiszter tájékoztatta a nyilvánosságot pénteken délután – írta a TASR.

Serrano a DPA szerint azt mondta, hogy a tengeralattjárónak Ekuádor és Kolumbia felségvizeinek határán műszaki problémái akadtak. A hatóságok elfogták a vízi jármű három tagú legénységét is.

A drogellenes ügynökök mindkét országból figyelemmel kísérték az úszó járművet, amely – szavaik szerint – úgy nézett ki, mint egy házilag összebütykölt szerkezet, ami részben képes lemerülni a víz alá..

A kolumbiai tengerészeti hatóságok azt is közölték, hogy a helyi rendfenntartó erőket az amerikai kormány légi ereje is támogatta. Feltételezések szerint a kábítószer szállítmányt az Egyesült Államokba szánták. Szeptemberben ugyanebben a térségben egy hasonló tengeralattjárót tartóztattak fel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez