Hatalmas Jézus-szobrot állítanak fel Újév napján Nigériában

Egy nigériai üzletember még 2013-ban adott megbízást egy kínai cégnek, hogy márványból faragjanak ki egy hatalmas Jézus szobrot, amit az elkészülte után egy templom előtt szeretne örökre elhelyezni.

„Ez a legnagyobb Jézus-szobor egész Afrikában” – jelentette ki büszkén Obinna Onuoha nigériai üzletember, aki egy jól menő olajcég vezérigazgatója. A 43 éves férfi elmondása szerint a szobor 8.53 méter magas, és színtiszta márványból faragták ki.  Arról azonban nem tett említést, hogy mennyibe került az elkészítése. Az viszont biztos, hogy a kész szobrot a szülőfalujában, Abajah-ban, a St. Aloysius katolikus templom előtt fogja felállítani. Onuoha elmondta, hogy a szobor a „béke és a megbékélés” szimbóluma, és azt reméli, hogy rengetegen elzarándokolnak majd a szülőfalujába, hogy megnézzék ezt a gyönyörű műalkotást.

monument+image

A szobrot Újév napján állítják fel. Ünnepélyes felavatására több mint ezer embert várnak. Az üzletember elmondta: külön szerződést kötött egy biztonsági céggel, hogy állandóan őrködjenek a szobor felett, nehogy vandálok megrongálják. Még  a helyi rendőrséget is felkereste, hogy tőlük is hasonló segítséget kérjen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez