2016 első napján a LATIMO Kubát köszöntötte az ország nemzeti ünnepén

A kubai nemzeti ünnep az év első napjára esik, annak emlékére, a Fidel Castro vezette mozgalom 1959. január 1-én megdöntötte Fulgencio Batista diktatúráját.

A Magyar- Latin-Amerikai Egyesület ebből az alkalomból is megerősítette elkötelezettségét a két ország közötti jó kapcsolatok mellett, és az idén is üdvözölte, hogy Kuba és az Európai Unió, illetve a nemzetközösség más szereplői között folytatódott a politikai enyhülés folyamata.

A nemzeti ünnepen Balogh Sándor elnök és a  LATIMO vezetőségének többi tagja az alábbi üdvözlettel köszöntötte  Julio César Cancio Ferrer-t, Kuba Budapesten akkreditált nagykövetét.

 

„Excelentísimo Señor

Julio César Cancio Ferrer

EMBAJADOR DE LA REPÚBLICA DE CUBA

Señor Embajador,

Por ocasión de la celebración del día nacional de Cuba,  LATIMO hace llegar sus sinceras felicitaciones y los mejores deseos a Usted, a todos los cubanos en Hungría  y al pueblo de su país.

LATIMO aprovecha esta ocasión para reafirmar su compromiso  con la amistad  entre los pueblos de Cuba y Hungría y continuará siguiendo con grata atención el proceso de acercamiento entre su país, la Unión Europea y el resto de la comunidad internacional.

Sandor Balogh – Presidente

Tamas Toth  – Secretario General

Zsuzsa Kaszab – Miembro del Directorio”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez