Délkelet-Ázsia várja a magyar turistákat

Az elmúlt hónapokban rengeteg magas beosztású tisztviselő érkezett Délkelet-Ázsiába. Magyarország keleti nyitásában a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) felé pedig fontos szerepet játszik a turizmus és az oktatás fejlesztése.

A 2016-os ASEAN Turizmus Fóruma (ATF) Manilában, a Fülöp-szigeteken kapott helyet idén, az érdeklődés pedig óriási. Az ATF a legfontosabb regionális fórum, amely a gazdasági növekedést helyezi előtérbe Délkelet-Ázsia és Európa közös együttműködésében. Összesen 62 ország küldöttei vettek részt az eseményen. A kétezer külföldi vendég között turisztikai miniszterek, nemzetközi vevők, a média képviselői és magyar utazási irodák megbízottai is voltak.

A fórum céljai között az ASEAN-országok turisztikai szempontból való népszerűsítése és összekötése, a Fülöp-szigetek, azon belül is Manila egyfajta utazási központtá való emelése és a befektetők bevonzzása szerepelt. Az oktatás és az infrastruktúra mellett fontos szerepe van a turisztikai fejlesztés szempontjából a jobb légi megközelítés kiépítésének is.

Az ATF 2016 talán legfontosabb pontja az ASEAN Turisztikai Stratégia Terv (ATSP) jóváhagyása volt. Ez a tervezet 2016-tól egészen 2025-ig lesz majd az iránymutató arra, hogyan érdemes népszerűsíteni a régió országainak turisztikai célpontjait.

Magyarország pedig már régóta keresi a következő turisztikai célpontot, mind a kikapcsolódni vágyó utazóközönség, mind az üzletemberek számára. Dr. Sárdi Rudolf írt angol összefoglalót egyenesen Manilából.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez