Magyar könyvet mutattak be az Iszlám Államról

Zsúfolásig megtelt a Stefánia palota díszterme az “Az Iszlám Állam – terrorizmus 2.0” című könyv bemutatójára. Sajnos, a téma nagyon aktuális, és ilyen átfogó mű Magyarországon még nem jelent meg róla. A négy szerző – Dr. Besenyő János, Dr. Prantner Zoltán, Dr. Speidl Bianka és Dr. Volgel Dávid – nagyon alapos munkát végzett. Erre bizonyíték a kötet 30 oldalas “felhasznált irodalom” listája.

A kötet három fejezetre tagolódik. Az “Iszlám Állam” története foglalkozik többek közt a terrorszervezet felépítésével, stratégiájával, bevételi forrásaival, névváltozásaival. Az ideológiáról szóló rész a világképüket, ideológiájuknak alaptételeit és kapcsolatrendszerüket mutatja be, hogy néhányat kiemeljek az alfejezetek közül. A harmadik fejezet arról szól, amiben az Iszlám Állam szintén nagyon hatékony – a propagandáról.

A könyvbemutatón Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke méltatta a kötetet. Mint mondta, a magas színvonalú mű bemutatja az ISIL-t (a kötetben ezt a nevet használják a “köznyelven” Iszlám Államnak nevezett szervezet megnevezésére – ami az angol “Islamic State of Iraq and Levant” rövidítése), de sajnos megoldást a szerzők se tudnak adni arra, hogyan lehetne legyőzni az egész világot fenyegető “sereget”.

A Kossuth Kiadó 2500 példányban adta ki a művet, és mivel ez valószínűleg hamar elfogy, felkészültek az újranyomásra is.

Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnöke méltatta a kötetet Besenyő János,Prantner Zoltán,Vogel Dávid Besenyő János DSCF1012 DSCF1020 DSCF1030

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez