Vizesárokkal a terroristák ellen Tunéziában

Elképesztő megoldást találtak ki a tunéziaiak arra, hogy megakadályozzák a terroristák beszivárgását az országba.

Tunéziában most adtak át egy 200 km hosszú vizesárkot, amit a líbiai határ mentén építettek ki. Közben a védelmi miniszter jelezte, hogy ez csak az első fázis, hamarosan nekilátnak a második szakasznak is, amihez német és amerikai segítséget fognak kapni.  Ezt ugyanis már biztonsági eszközökkel is ellátják, hogy megnehezítsek az illegális határátkelők dolgát.

A tunéziai biztonsági erők szerint a vizesárkon gépkocsival gyakorlatilag lehetetlen átkelni. Ennek köszönhetően pedig jelentősen csökken a csempészáruk forgalma is. Az árok valódi célja viszont az, hogy megfékezze a Líbiából induló radikális iszlamista fegyveresek beszivárgását az országba. Tunéziában a közelmúltban ugyanis több véres merénylet is volt, melyeket az Iszlám Állam oldalán harcoló fanatikusok, köztük tunéziaiak hajtottak végre.

Tuniszi becsélések szerint több mint háromezer tunéziai harcol jelenleg az Iszlám Állam kötelékében Szíriában, Irakban és a szomszédos Líbiában, ahol egyre nagyobb területre tesznek szert az iszlamisták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez