Gyász – meghalt a rákról bátran beszélő vlogger lány

19 éves volt. Nyíltan beszélt mindenkinek mindenről, még a szenvedéseiről is videóblogjában.

Charlotte Eades 16 éves volt, amikor kiderült, hogy agydaganata van. Méghozzá olyan fajta, ami nem operálható. A brightoni lány végigdokumentálta a betegségét, nyílt párbeszédet folytatott csaknem három éven át arról, hogy min megy keresztül.

Videóposztjait nagyon sokan nézték. Tegnap kikerült az utolsó videó is: ebben a szülei jelentették be a vlogger lány halálhírét.

“Sajnos, ez Charlotte végső YouTube videója” – mondta az édesanyja. “Charlotte békében elment, délután 1 óra 3 perckor a brightoni kórházban. Az utolsó percig harcolt, és a férjemnek sikerült odaérnie hozzá 15 perccel azelőtt, hogy meghalt”.

A lány azért indította a vlogját, hogy segítsen más rákbetegeken. Kampányolt a Stand Up To Cancer jótékonysági kezdeményezésnek is, és nyíltan beszámolt a fájdalmas kezelésekről, a hetenként ötszöri kemoterápiáról is.

A daganatát Terminátornak nevezte, és nyíltan beszélt a kezelések mellékhatásairól, a haja kihullásáról, arról, hogy részben megsüketült és megvakult. Abban bízott, hogy vlogja nyomán nem lesz kínos téma többé a rákbetegség.

Édesanyja elmondta az utolsó videóban, hogy az utolsó hónapban a 19 éves lány már sem beszélni, sem járni nem tudott, fürödni vagy vécére menni sem volt képes segítség nélkül. A bátyja pedig arról beszélt, hogy Charlotte célja az volt, hogy segítsen másokon, iskolásokat tanított arra, hogy mi is a rák, és valódi, fáradhatatlan, becsületes, egyedülállóan személyes vloggerként tette ezt. A videóival isnspirálta az embereket, és határozott változást vitt az életükbe, főként a hozzá hasonlóan rákbeteg tizenévesekébe.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez