A neten bukott le a drogtermesztő

Mákot termesztett tetőkertjében egy kínai férfi, hogy kábítószert, ópiumot készítsen belőle. A rendőrség azután tartóztatta le, hogy a férfi az interneten tett közzé videót a növényekről.

A nevén nem nevezett férfi Yunan tartományban feltöltött három videót egy közösségi oldalra, amiben bemutatja 163 mákpalántáját. A helyzet viszont az, hogy a növény ültetése és ápolása engedély nélkül tilos a szárazföldi Kínában.

Egy rendőr az interneten vette észre a videókat, majd el is látogattak a férfi otthonába. Mind a 163 növényt eltávolították. Miután a férfit megkérdezték, miért csinálta, azt felelte: „már régóta beteg voltam, ezért mákot ültettem, hogy ópiumot csináljak saját használatra.” A mákban lévő morfint a gyógyászatban fájdalomcsillapítóként használják, na meg persze élvezeti szerként.

01b2d518-dde4-11e5-ba33-b7a5a5ded6db_486x

A férfi azt mondta, hogy nem volt tudomása arról, hogy a növények termesztése illegális. A törvény értelmében, aki mégis 500-nál kevesebb mákvirágot termeszt, nem súlyos bűncselekményt követ el, ami 500 jüan bírsággal (kb. 20 ezer forint), vagy 5 nap fogva tartással büntethető. Hogy a férfi mire számíthat, még nem tudni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez