Hánykódó hajón találták meg a mumifikálódott német világutazót

A 40 láb hosszú jachtra, a SAYO-ra egy horgász bukkant rá a Fülöp-szigetek közelében, 40 tengeri mérföldre a parttól.

A fehérre festett, törött kormánykerekű jacht már ki tudja, mióta hánykolódott a tengeren, az asztalánál néhai gazdája, Manfred Fritz Bajorat mumifikálódott holttestével. Az 59 évvel ezelőtt született német férfi 20 éve járta a világ óceánjait: több, mint félmillió tengeri mérföldet tette meg az Atlanti- és a Csendes-óceánon, a Karib-tengeren, az Indiai-óceánon, a Földközi- és az Égei-tengeren – tudta meg barátoktól és egy német jachtklubtól a Bild magazin.

jachttérkép

Legutóbb tavaly adott hírt magáról a férfi a Facebookon. Hogy mióta lehetett halott, amikor megtalálták, senki sem tudja. Mint ahogy azt sem, hogy mitől halt meg. A halottkémi vizsgálat az idegenkezűséget kizárta: legvalószínűbbnek azt tartják, hogy szívrohamot kaphatott. Erre utal az is, hogy az asztalnál ülve találták meg, kezénél rádiótelefonnal. Vélhetően használni akarta, de már nem tudta.

jachthulla

 

A holttestet a tengeri szél, a hőség és a sós levegő mumifikálta. Hogy ki is volt a rejtélyes szellemutas, azt az asztalon talált régi családi képek és feljegyzések alapján tudták megállapítani. A halott férfi előtt ott volt egy levél is, amit rákban évekkel ezelőtt meghalt feleségéhez írt.

Manfred Fritz Bajorat mumifikálódott holttestét a Fülöp-szigetekről hazaszállítják Németországba. A férfi a német lapok szerint azért volt olyan gyakran úton, mert utálta a hideg teleket.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez