Feladták magukat a csontsoványra fogyott terroristák

Összesen 76 ember, köztük harcosok, gyerekek és nők adták fel magukat Észak-Nigériában, ahol a polgárőrség fegyveresei vették őrizetbe, majd a hadsereg katonáinak adták át őket. Jelenleg egy katonai bázison tartják őket fogva, Maiduguriban.

A nigériai hatóságok azt közölték, hogy mind a 76-an a radikális iszlamista Boko Haram terrorszervezet tagjai, és azért adták fel magukat, mert már nem volt mint enniük. Az AP hírügynökség információi szerint az őrizetbe vett személyek már hosszú ideje éheztek, csontsoványra fogytak, és nagyon legyengült állapotban voltak. A Maiduguritól 100 km-re található Gowoza településen adták fel magukat. A rettegett terrorszervezet harcosai közül többen elmondták, hogy több társuk is azt fontolgatja: leteszik a fegyvert, és önként jelentkeznek a rendőrségnél vagy a hadseregnél.

A nigériai hadsereg már jó ideje próbálja felszámolni a Boko Haramot, amely hat év alatt több mint 20 ezer ember életét oltotta ki. A nigériai hadvezetés jelenleg azon fáradozik, hogy kiéheztesse a terroristákat, ezért az utánpótlási vonalaikat elvágták, így nem véletlen, hogy éheznek.         

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez