Két apától származik egy vietnami ikerpár

Az ikreken azért végeztek DNS-tesztet, mert nagyon-nagyon különböztek egymástól.

Az ilyen eset ritka, mint a fehér holló – mondta a vizsgálatot végző laboratórium vezetője Hanoiban az AFP francia hírügynökségnek. A hírt a különböző apáktól származó ikerpárról a vietnami genetikusok szövetségének elnöke is megerősítette. Hozzátette: nem csak náluk, az egész világon rendkívüli az ilyesmi. Akkor fordulhat elő, ha ugyanabban a peteérési periódusban két különböző férfi spermája is megtermékenyíti az anyát.

A Tuoi Tre című állami lap szerint a kismama férje férje kérte a DNS-tesztet, méghozzá azért, mert a rokonai folyton megjegyzéseket tettek arra, hogy mennyire különbözik tőle is, meg ikertestvérétől is az egyik gyerek. A Dan Tri híroldal arról számol be, hogy az ikrek azonos neműek, és néhány óra különbséggel jöttek a világra. Most 2 évesek, egyiküknek vastag, hullámos haja van, míg a másikuké vékonyszálú és egyenes. Azt teljességgel kizárták, hogy véletlenül elcserélték volna valamelyik kicsit a kórházban, az édesanyjuk ugyanis a laboreredmények szerint azonos.

Hasonló esetről utóljára tavaly érkezett hír az Egyesült Államokból. Ott a DNS-teszt nyomán egy bíróság úgy döntött, hogy egy férfi csak az ikerpár egyik fele után kötelezhető tartásdíjra, az ikrek közül ugyanis csak az egyik gyerek az övé.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez