Ebben a villában szálltak meg Havannában Obamáék

Nagyobb, mint a fél Fehér Ház, az amerikaiak építették nagyköveti rezidenciának több, mint 70 évvel ezelőtt. Az épületbe a Reuters segítségével kukkanthatunk be.

1939 és 1942 között a legjobb anyagokból építették a legügyesebb mesteremberek azt az épületet, amelyben az amerikai elnök és családja lakik a kubai vizit alatt. A kastélyszerű villát tudatosan tervezték úgy, hogy mély benyomást tegyen bárkire, aki a környéken jár, Havanna Cubanacan negyedében. A korallszínű falak, a márványpadló és az oszlopok impozánsak és hívogatóak, méltóak a legszebb amerikai nagyköveti rezidenciákhoz, amelyek Londonban és Buenos Aires-ben állnak.

havvilla

Az épület túlélt háborút, forradalmat – és albán megszállást. Miután az amerikaiak 1961-ben, a forradalom után elhagyták, albánok, később pedig svájciak gondjaira bízták a kubaiak. 1977-ben került vissza az amerikaiakhoz. A felső szintjén hat hálószoba van, saját fürdőszobákkal, és egy elnöki lakosztály.

havvilla4

Barack Obama feleségével és két lányával két éjszakát tölt el itt a tegnap kezdődött látogatáson, amely 88 év óta az első amerikai elnöki vizit Kubában.

havvilla3

A földszinten a társasági élethez és a munkához szükséges helyiségek vannak.

havvilla5

A környéket annak idején, amikor a villa épült, a 2. világháború alatt Country Club Parknak hívták. A kéthektáros telken úszómedence és teniszpálya is helyet kapott.

havvilla1

A házban minden akadálymentes, annak ellenére, hogy 50 évvel azelőtt építették, mielőtt törvény írta volna elő a kormányépületek akadálymentesítését az Egyesült Államokban. Állítólag azért, mert a tolószékbe kényszerült elnök, Franklin D. Roosevelt téli Fehér Házának szánták.

havvilla2

Fotók: Reuters

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez