Húsvéti nyuszi irtás Új-Zélandon

Közel tizezer nyulat lőttek ki a vadászok az eltelt huszonnégy órában.

A vadász versenyt egy helyi klub, az Alexandra Lions szervezte Central Otago körzetben, ahol egy 90 km-es területen kellett annyi nyuszit kilőniük a vadászoknak, ammennyit csak tudtak. A versenyen összesen 27 csapat vett részt, minden csapatban 12 vadász szerepelt. A győztes csapat pedig a Down South lett, miután 889 nyuszit sikerült kiölniük 24 óra leforgása alatt.

A szervezők, köztük a Alexandra Lions Club elnöke Eugene Ferreira elismerően nyilatkozott a versenyről. Szerinte remek munkát végeztek a vadászok, ezért minden elismerést megérdemelnek.

eassss
forrás: (www.livescience.com)

 

„Szerencsére nagyon jó időt sikerült kifogni és az eső sem eredt el, ezért minden nagyszerűen zajlott” – mondta az elnök, aki külön kitért arra is, hogy a nyuszi populáció hatalmas a szigetországban és rendkívül nagy mértékben rongálják a természetes környezetet, ezért van szükség a tömeges kilövésükre. A nyulakra egyébként a gazdák is panaszkodnak, mert gyakran tönkre teszik a termésüket és védekezni nem igazán tudnak ellenük.

„A vadászat a legjobb megoldás arra, hogy kordában tartsuk a nyúl populációját és szaporodásukat” – mondta Eugene Ferreira, aki szerint még mindig humánusabb le vadászni az elszaporodott nyulakat, mi megmérgezni őket.

Az elejtett zsákmány jelentős részéből műtrágyát és kutyaeledelt fognak készíteni.

Kép:www.mycity-web.com

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez