Eddig ez az 5 legfurcsább japán klip az idén

Talán igaz, hogy ebben a korban úgy lehet a legkönnyebben zenét eladni, ha nagyon kreatív, egyedi klipet készítenek hozzá. Japánnak persze mindig vannak ötletei arra, hogy a világ legfurcsább klipjeit alkossa meg. Nézzük eddig idén melyek a legérdekesebbek?

Nem számít mennyire jó a zene, a lényeg hogy az emberek figyelmét felkeltse a videó. Egy jó látvánnyal minden zene gyorsan vírusként terjedhet a neten. Íme, az 5 legfurcsább zenei videó, amit eddig Japán adott a világnak 2016-ban.

Up Up Girls (Kakko Kari) — “Party People Alien”

Remek buli, szép lányok, női ruhába öltözött idős férfiak és bizarr képek. Ez jellemző az Up Up Girls új videójára, amiben a dalszöveget még angolul is kiírták, hogy a külföldi nézők is tudják, miről van szó. A csapat egyébként 2012 óta aktív, azóta készítettek egy-két igen fülbemászó dalt. Ennek a refrénje is az agyunkban maradhat pár napra. És persze az is kiderül legalább, hogy milyen egy igazi alien tánc.

Urbangarde — “Femme Fata Fantasy”

Az Urbangarde az egyik kedvencük a japánoknak, részben a furcsa, de költői zenei videóknak köszönhetően. Látva a sok furcsa elemet, határozottan bizarr, hogy a zenekar tagjai majommaszkban nyomulnak. A dal, mely legutóbbi kislemezükön jelent meg, igen szépen fogy.

Misoshiru’s — “TENDON”

A Misoshiru nem fogja vissza magát, ha beindul a hangulat, bár nem tűnik teljesen normálisnak, amiket kitalálnak, az biztos. Sokak számára azonban ez csupán még egy ok, hogy jobban szeressék ezt a zenekart. A klipben valamilyen módon a mennybe jutnak a szereplők, ami nyilvánvalóan egy metafora, de senkinek nincs ötlete, hogy mit jelenthet.

POLYSICS — “SUN ELECTRIC”

Ha szokatlan japán zenekarokról van szó, a Polysics jöhet először szóba: ők nagyon ismertek külföldön is, részben annak köszönhetően, hogy régóta vannak a pályán, és erős rockot játszanak. És persze rajongóikat mindig egyedi videóval lepik meg. Valami baj lehet velük tényleg, hiszen a Youtube Magyarországon le is tiltotta. Egy másik oldalon találtuk meg.

FEMM — “L.C.S.”

Végül itt van a FEMM, egy kiváló táncos-énekes páros, akiknek nem ez az első furcsa, de elismerésre méltó módon egyedi, dicséretesen kreatív klipje. Nem ez a legőrültebb videójuk, de a zene itt is nagyon fülbemászó.

Ez persze csupán néhány a Japánban idén kiadott zenei videókból, és még nincs vége az évnek. Ügyeljen arra, hogy hol osztja meg őket!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez