Nem turistáknak való vidék

Az amerikai kormány az utazásra nem javasolt helyek közé sorolta Tunézia délkeleti részét, illetve az ország nyugati, hegyvidékes területét.

A fokozott terrorveszélyre hivatkozva adott ki figyelmeztetést a külföldi utazók számára az amerikai vezetés. Az elmúlt hetekben és hónapokban ugyanis több olyan terrortámadás is volt a szóban forgó térségekben, ahol civilek, katonák és rendőrök estek áldozatul, vagy váltak a terroristák célpontjaivá. Tunézia délkeleti része, a Líbiával határos szakasz számít a legveszélyesebb helynek, itt ugyanis rendszeresen próbálnak beszivárogni a különböző radikális iszlamista csoportok az országba. Döntő többségük az Iszlám Állam líbiai szárnyához tartozik. Legutóbb márciusban robbantak ki komoly harcok a határ mentén, Ben Guerdane település környékén, ahol legkevesebb 20 ember vesztette életét a harcokban.

Az amerikai kormány emellett azt is javasolta az országban tartózkodó, illetve az oda készülő külföldieknek, hogy legyenek óvatosak, lehetőleg kerüljék el a turisták által gyakran látogatott helyeket és különösen tartsák magukat távol a politikai jellegű megmozdulásoktól, a tüntetésektől is, még ha azok békés jellegűek is.

Tunéziát illetően egyébként már korábban több nyugati ország is figyelmeztetést adott ki, illetve az utazásra nem javasolt országok közé sorolta, miután 2015-ben két olyan véres merénylet is volt,  amelyek során külföldi turisták vesztették életüket. A terrortámadások egyébként rendkívül érzékenyen érintették az ország gazdaságát, különösen az idegenforgalmat. Jelentősen visszaesett a külföldi látogatók száma, ami komoly pénzveszteséget jelent Tunézia számára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez