Élve temettetett volna el egy kisbabát a kórház

Bezárás fenyegeti Szaúd-Arábiában azt a kórházat, amely halottnak nyilvánított és majdnem élve temettetett el egy koraszülöttet.

Az eset  Taifban történt: egy kismamát vittek be a privát klinika sürgősségi osztályára. A 20. hétben volt, és megindult nála a szülés. Ikerpárt hozott a világra, egy kisfiút és egy kislányt. A terhesség félidejében született magzatokat az orvosok halottnak nyilvánították, és kiadták őket a temetéshez.

Néhány órával később, amikor a kis testeket megmosdatták a szertartáshoz, valakinek feltűnt, hogy a kisfiú szíve ver. Gyorsan riasztották a Vörös Félhold, az ottani Vöröskereszt önkénteseit, akik rohamtempóban átszállították egy gyerekkórházba, ahol már nem tudták az életét megmenteni. A 20. héten világra hozott babáknál erre egyébként is elenyésző az esély.

A klinika azt állítja, hogy mindkét magzat életjelek nélkül jött a világra, az esetet vetélésként könyvelték el. Hívtak egy gyerekorvost, aki megerősítette, hogy az ikrek halottak voltak.

A közvélemény és a szülők hanyagsággal vádolják a kórházat, a család a klinika megbüntetését követeli, hisz a kisfiú még 5 órán át élt, miután az orvosok halottnak nyilvánították – írja a Saudi Gazette. A hatóság vizsgálódik, a nyomozás idejére a klinikát bezárták, és lehet, hogy már ki sem nyitják többé.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez