Kim Kardashian és Hegyi Karabah: Én az örményekkel vagyok

A sokak szerint érdemtelenül világhírű Kardashian família is állást foglalt a pénteken kiújuló hegyi-karabahi harcokkal kapcsolatban. Büszkén vállalva örmény gyökereiket, többször álltak már ki Jereván mellett.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt érkezett Örményországba az amerikai valóságshow-sztár, Kim Kardashian és családja. A Keeping Up With The Kardashians következő részének forgatásán túl az örmény genocídium tavalyi századik évfordulója is indokolhatta látogatásukat, latolgatta a nemzetközi sajtó.

A leginkább dús idomairól híres celeb képviselője akkor azt nyilatkozta, hogy az utazásnak semmi köze a népirtáshoz. Kim Kardashian csupán örmény gyökereivel szeretne kapcsolatba lépni (felmenői a 19. században érkeztek az Egyesült Államokba).

Akárhogy is, Kardashianék nem egyszer emeltek már szót Örményországért a közösségi oldalakon. Így történt ez a pénteki, hegyi-karabahi összecsapás kapcsán is.

Először Khloé Kardashian osztotta meg a CNN híradását Twitter-adatlapján, majd imára szólított fel Örményországért.

Screenshot1

Nővére, Kim az Instagramon ma tett közzé egy képet az örmény haderőről, és aláírta: Imádkozzatok mindenkiért Örményországban és az egész világon!

Screenshot

Nem feltétlenül van igazuk azoknak, akik lebecsülik ezeket a gesztusokat. A két nő bejegyzéseit több tíz millióan követik az interneten. Bár kétségtelenül nem ők fogják elmagyarázni a hosszú ideje húzódó örmény-azeri konfliktust, de arra hogy a két ország egyáltalán létezik, mégiscsak ők hívják fel sokak figyelmét.

Kép: flickr.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez