3 millió ember maradt víz nélkül Chile fővárosában

Csaknem hárommillió ember maradt ivóvíz nélkül legalább 24 órára szombaton Chile fővárosában, Santiagóban, miután a heves esőzések elsavasították a nagyváros ivóvízét biztosító Maipo folyót, és emiatt be kellett szüntetni a vízszolgáltatást.

A santiagói hatóságok rendkívüli állapotot rendeltek el, megnyitottak 45 ivóvíztározót, és több mint 60 vízszállító tartálykocsit mozgósítottak a lakosság vízellátására.

Az internetes közösségi oldalakon olyan fotók jelentek meg, amelyeken emberek ezrei rohamozzák meg a bevásárlóközpontokat palackos ivóvízért, és ürítik ki a polcokat percek alatt.

A péntek óta zuhogó eső földcsuszamlásokat és kőomlásokat okozott, elszennyezve a Maipo folyót és annak egyik oldalfolyóját, a Mapochót.

Az 5,7 milliós metropolisz vízellátását biztosító Aguas Andinas vállalat ezért úgy döntött, hogy Santiago 52 kerületéből 27-ben legalább 24 órára elzárja a vizet.

A helyzet súlyosságára való tekintettel a hatóságok vörös riasztást rendeltek el a főváros körzetében, lehetővé téve a szükséges intézkedések gyors alkalmazását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez