Újabb büntetés az Iszlám Államnál: csontvázakkal teli ketrecbe zártak nőket

A két nő azért kapta a rémes büntetést, mert megszegte az iszlamisták szigorú és fanatikus öltözködési kódexét.

Az egyik nő elájult a ketrecben, és kórházba kellett vinni. Az eset az ISIS szíriai “fővárosában”, Rakkában történt pénteken a londoni székhelyű Szíriai Emberi Jogi Megfigyelőközpont jelentése szerint. Az intézmény a szíriai polgárháború minden résztvevőjétől gyűjti az információkat. A mostani hírt a Raqqa is being Slaugthered Silently (Rakkát csendben lemészárolják) nevű aktivista-csoporttól kapta. Rakkában történt az eset, a város 2013 óta van az Iszlám Állam kezén.

Az egyik nő 19 éves, és a csontvázakkal zsúfolt ketrecben az őrület határára jutott. De nem a mostani az első ilyen eset: pont ugyanilyen is volt már, de olyan is, hogy

a “bűnös” nőket arra kényszerítették, hogy egy temetőben töltsék az éjszakát.

Azért, mert nem egészen úgy öltöztek, ahogy az iszlamisták szerint ildomos. Akik viszont nagyon nem úgy öltöznek, azoknak levágják a lábát, vagy kivégzik őket – mondják a jogvédők.

Videók és az Iszlám Állam által uralt területekről elmenekült emberek beszámolói szerint az ISIS arra kényszeríti a nőket a fennhatósága alatt álló iraki és szíriai területeken, hogy a lábujjuktól a fejük bubjáig fátyolozzák el magukat, beleértve persze az arcukat is. Még a kirakati babák is fátylat kapnak a ruhaboltokban.

Fotó: AP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez