Trump már hűtheti a pezsgőt

A republikánus oldalon Trumpon kívül már csak John Kasich ohiói szenátor maradt versenyben, de az ő népszerűsége alacsony, és eddigi előválasztási teljesítménye is gyenge.

“Korábban azt mondtam, hogy mindaddig folytatom, amíg látom a győzelemhez vezető utat, de ez az út most lezárult” – közölte hallgatóságával Cruz egy indianapolisi pártgyűlésen. A texasi szenátor keményen kampányolt Indianában, és azt mondta, hogy meg akarja akadályozni fő vetélytársát, Donald Trumpot abban, hogy már a nyári jelöltválasztó republikánus pártkonvenció előtt megszerezze az elnökjelöléshez szükséges többséget. Ezt a szándékát a lesújtó indianai eredmények miatt változtatta meg: az előrejelzések szerint 57 küldötti mandátum közül 45-öt Trump szerzett meg.

A kampányban republikánus oldalon Trumpon kívül már csak John Kasich ohiói szenátor maradt versenyben, de az ő népszerűsége alacsony, és eddigi előválasztási teljesítménye is gyenge. Cruz bejelentését követően Trump úgy nyilatkozott, hogy a novemberi elnökválasztáson legyőzi demokrata párti ellenfelét, aki meggyőződése szerint Hillary Clinton volt külügyminiszter lesz. “Győzni fogunk novemberben, mégpedig nagy különbséggel. (…) Megverjük Hillary Clintont” – mondta az üzletember, aki a kampányban több olyan kijelentést tett, amely már-már a republikánus párt számára is vállalhatatlannak tűnt.

A párt elnöke, Reince Priebus az indianai választás után közzétett Twitter-üzenetében megerősítette, hogy elnökjelöltjük nagy valószínűséggel Trump lesz. Arra szólította a párt tagjait és híveit, hogy egységesen támogassák a majdani jelöltet, és koncentráljanak arra, hogy jelöltjük legyőzze Clintont.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez